fbpx

Strakke stijlvolle wellness tuin

Strakke stijlvolle wellness tuin

Het interieur van dit huis kreeg een face-lift, maar eerst was de tuin aan de beurt. Naar aanleiding van het tuinontwerp werd tegelijkertijd de buitenschil gerenoveerd.

Strakke moderne tuinarchitectuur

Rondom het huis werd een nieuwe buitenruimte ontworpen. In samenspel daarmee werd de achterkant van het huis gestuukt en gewit, de voorzijde gekeimd. Door een strakke opzet was het mogelijk om alle wensen binnen de beperkte oppervlakte te realiseren. In de beide zijtuinen werd extra bergruimte gemaakt voor de zwembadtechniek, fietsen, etc. Praktisch, maar ook esthetisch verantwoord: het front van het woonhuis krijgt hiermee ook veel meer uitstraling. De houten bekleding is een fraai samenspel met de witte gevel en de donkere kozijnen. (tekst loopt door na de foto's)

Strakke tuin bloeiende border
Strakke Tuin Bloeiende Border Echinacea Allium
Strakke Tuin Met Zwembad Bloeiende Border Catalpa
Strakke Tuin Vlonderterras Lounge Zwarte Muur
Strakke Tuin Vlonderterras Zwarte Muur Meerstammige Boom
Strakke Tuin Zwembad
Strakke Tuin Zwembad Beeld Kunstwerk
Strakke Tuin Zwembad Bloeiende Border
Strakke Tuin Zwembad Vlonderterras
Strakke Tuin Zwembad Vlonderterras Plantenbakken Zwarte Muur
Strakke Tuin Zwembad Vlonderterras Zwarte Muur Meerstammige Boom
Strakke Voortuin Bloeiende Border Catalpa

Wellness in de hoofdrol

De inpassing van een zwembad was de grootste wens. Met de ingebouwde jet-stream is de dagelijkse portie sport geen enkel probleem. De ingebouwde jacuzzi en buitendouche maken het wellness pakket compleet.
Rondom het zwembad is het goed verblijven op de diverse terrassen. Het overdekte terras, grenzend aan de keuken, is een fijne buitenkamer om te dineren. De lounge hoek vangt de aangename zon in de namiddag. Op het vlonderplankier kan ruimschoots van de zon worden genoten na een verfrissende duik. (tekst loopt door na de video)

Moderne en sfeervolle materialen en beplanting

De tegels zijn van licht Italiaanse keramiek. Door deze lichte stijlvolle tegels krijgt de tuin een luxe uitstraling. De zwembadrand is op maat gemaakt uit dezelfde tegels. De donkere gestuukte muren vormen een mooi contrast met het warme houten latwerk van red Cedar. Een bijzonder materiaal is het pad naar de voordeur. Klinkers van Belgisch hardsteen met een bijzondere gekapte bovenzijde vormen een fraai pad naar de entree.

Een artikel over deze tuin verscheen in glossy magazine Art of Living. 

Zwembad: Compass Pools
Foto’s: Stan de Haas