fbpx

Strak balkon en patio: een huiskamer buiten

Strak balkon en patio: een huiskamer buiten

Bourgondisch genot op de vierkante meter! Tuinarchitectuur en interieurarchitectuur sluiten naadloos aan bij deze bijzondere woning in Eindhoven.

Strak balkon op hoog niveau

“Het leuke van het dakterras is, dat je meteen midden in de belevingswereld van de kronen van de bomen zit,” zo vertelt tuinarchitect Gert-Jan Schouwenaar. Op het dakterras is rondom de haard een echte buitenkamer gemaakt, met meerstammige Platanen in bakken als aankleding. De opdrachtgevers hadden al in een vroeg stadium bij Sparq Tuinen aangeklopt om een tuinontwerp te maken en dus kon de open haard direct in de bouw worden meegenomen. ,”Het witte leren bankstel op de iets verhoogde hardhouten vlonder geeft echt het gevoel van een buitenkamer!”

Strakke materialen voelen zacht

Om lekker met blote voeten vanuit de slaapkamer naar het balkon te kunnen, is gekozen voor ‘buitentapijt’ in een lichtgrijze tint. De tuinarchitect is hier heel enthousiast over: “Officieel is dit kunstgras maar dan in een andere kleur. Met ondertapijt eronder loopt het heel zacht!”

Strakke patio als dining en kijkdoos

De patio ligt centraal in de woning en heeft naast de eetfunctie ook een belangrijke rol als ‘kijkdoos’. De eettafel staat op een vloer van hardhouten planken, die zonder zichtbare bevestigingsmaterialen is gelegd. Rondom deze vloer ligt een brede rand gevuld met gladde keien, waarin bij de schuifpuien langwerpige betontegels als stapstenen fungeren.

Een karakteristieke Carpinus betulus met een wintergroene onder-beplanting zorgt het hele jaar voor een fraai beeld.

Het magazine Tuinontwerp schreef eens een artikel over dit bijzondere strakke balkon en bijbehorende patio.

 

Strak Balkon Open Haard Vlonder Terras Witte Lounge Design2chill
Strakke Tuin Balkon Keien Kunstgras
Strakke Tuin Balkon Keienbed Vlonder Lounge
Strakke Tuin Balkon Met Boom In Witte Grote Bakken Buitentapijt
Strakke Tuin Balkon Vlonder Lounge Met Open Haard
Strakke Tuin Patio Bourgondisch Interieur Exterieur
Strakke Tuin Patio Eten Champagne
Strakke Tuin Patio Keuken Dining Bourgondisch
Strakke Tuin Patio Vlonder Eettafel Keienbed Meerstammige Boom