fbpx

Moderne tuin: strak, sober en luxe

Moderne tuin: strak, sober en luxe

Bij deze onder architectuur gebouwde villa in Venray maakten wij een moderne tuin. Strakke lijnen, gecombineerd met weelderige siergrassen en meerstammige bomen.

Moderne architectuur, ook in de tuin

Deze duurzame villa is minimaal vormgegeven met gestuukte gevels in combinatie met warme materialen zoals hout en metselwerk. In de tuin zijn deze vormen en combinatie van materialen doorgezet. Zo is het poolhouse in lijn met de villa vormgegeven. De grijze keramische tegels liggen zowel in de leefkeuken als op het eetterras. In de details gaat dat zelfs door in de zwembadrand en de rand van de vijver.

Bij de entree geven de enorme tegels van 2x2 meter tegenwicht aan de massieve zwevende volumes. In de voortuin is voldoende ruimte om te keren en parkeren op de vlakken van split. Het geheel is afsluitbaar met een tweetal schuifpoorten

(tekst loopt door onder de foto's)

Moderne Tuin Met Grote Vijver
Modern Poolhouse Met Ruim Gazon Tuin
Moderne Tuin Met Overdekt Terras Livium Dak
Moderne Tuin Met Siergrassen Zwembad En Poolhouse
Moderne Tuin Met Vijver Overdekt Terras Livium Dak
Moderne Tuin Met Vijver Zwart Waterspel
Moderne Tuin Met Zwembad En Ligbedden
Moderne Tuin Met Zwembad En Overdekt Terras
Moderne Tuin Met Zwembad En Poolhouse
Moderne Tuin Met Zwembad En Vlonder
Moderne Voortuin Met Grote Betonplaten En Split
Moderne Voortuin Met Grote Betonplaten En Split Schuifpoort

Vijver en zwembad

In de achtertuin is de vijver een blikvanger van formaat. Vanuit de living kijk je prachtig over de waterspiegel en zie je het water stromen uit de zwarte goot. Het water sluit naadloos aan op de grote glazen pui, magnifiek van vanuit het interieur!

Het luxe zwembad met is bezet met mozaïek. Op de korte zijde van het bad ligt een grote hardhouten vlonder in hetzelfde hout als de gevelbekleding. Een deel van dit terras is overdekt en geschikt om heerlijk te loungen. De vlonder steekt onder de overkapping uit en gaat over in een zonneterras met ligbedden.

Warmte en sfeer

In materialen en beplanting is steeds gestreefd naar voldoende warmte en sfeer. Hout in combinatie met stukwerk, een strakke passende vlakverdeling wordt sfeervol aangekleed met weelderige beplanting. De tuin is maatwerk en goed in balans.

 

Architect: Lab32 

Zwembad: Compass Pools

Meubilair: Design2Chill